Wissel inspiratie uit op
New Music Conference

9 November 2023

Bedankt voor uw deelname aan de vijfde editie van New Music Conference. Op donderdag 9 november 2023 kwamen we samen in de Verkadefabriek, ‘s-Hertogenbosch voor een dag vol inspirerende panels, presentaties en discussies voor iedereen werkzaam in de Nieuwe Muziek.

Kijk terug op NMC 2023 via een selectie foto’s en blijf ons volgen via de eerste artikelen over New Music Conference 2023 in ons online Magazine.

Winnaar New Composers Pitch

Pedro Latas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag was dit jaar de winnaar van de New Composers Pitch. Gefeliciteerd! Op de foto wordt hij vergezeld door de jury.
(foto Claudia Hansen)

Programma 2023

De vijfde editie van New Music Conference vond plaats op donderdag 9 november in cultureel centrum Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Het programma van de vijfde editie van New Music Conference bestond uit interviews, panels, de pitch en een optreden.
> Blik terug op het conferentieprogramma.

NMC Magazine is nu live

New Music Conference lanceert een speciaal online magazine vol interviews met componisten die aanwezig waren op de conferentie van 2022: Steven Kamperman, Philip Venables en Franki Dodwell (winnaar Buma New Music stimuleringsprijs).
Ook zijn er video’s van enkele gesprekken. Bekijk bijvoorbeeld het gesprek van Anne-Maartje Lemereis en Martijn Padding over grenzeloos denken, creëren en motiveren, over de staat van muziekonderwijs in Nederland en over de nuttigheid van een strak dagelijks schema. Of de paneldiscussie getiteld ‘Female composers versus the classical canon?’, met Elizaveta Agrafenina, Genevieve Murphy, Rosa Wevers en Veerle Spronck.